Android Wear 2.8 är släppt – här är alla nyheter

Android Wear Logo

Google släppte nyligen en uppdatering till Android Wear med en rad mindre förbättringar. Bland annat en mörkare bakgrund för synligare text och en ny layout för notifikationer.


Android Wear 2.8 rullas ut till användarna på alla marknader inom de närmaste dagarna. Uppdateringen installeras automatiskt via Wear-appen på din telefon.

Eftersom uppdateringen är för Android Wear-appen slipper du uppgradera smartklockan med ny firmware. Det är säkrare och enklare.

När din klocka är uppdaterad kan du eventuellt vänta dig en nätt förbättring i batteritid. Den mörkare bakgrunden gör att smarta klockor med AMOLED och P-OLED drar mindre ström.

Google bekräftar nästa uppdatering – Android Wear 2.9

Google har även bekräftat att nästa uppdatering blir Wear 2.9 som släpps någon gång under våren eller försommaren 2018.


Nyheterna vi känner till än så länge är följande:

  • Android Wear 2.9 indikerar när du har olästa meddelanden
  • Indikatorn visas som standard kring botten på skärmen
  • Android Wear 2.9 släpps med nya Wear SDK 2.2.0
  • Wear SDK 2.2.0 är släppt och kan laddas ner idag

Inga större nyheter alltså, men räkna även med buggfixar och sårbarhetslösningar som inte specificerats än. Android Wear 2.8 och 2.9 tar oss ett steg närmare Wear 3.0 som väntas bli en större uppgradering för användarna.

Det är inte känt vad Android Wear 3.0-uppdateringen kan innehålla, om den måste installeras som ny firmware i din klocka, eller när den ens ska släppas. Men vi håller tummarna för en snar uppdatering med många spännande funktioner.

Vad hoppas du på?