Fitbit utökar stödet för Pebble-klockorna – slutar först juni 2018

Fitbit Pebble

Om du fortfarande har en Pebble-klocka i din ägo så har vi positiva nyheter åt dig. Ägaren Fitbit har beslutat att utöka stödet för smartklockan och det fram till mitten på 2018. Dessutom kan du få en välkommen rabatt om du köper nyare smartklockan Fitbit Ionic.

När tillverkaren Fitbit köpte hela Pebble gick en stötvåg av oro genom marknaden. Många trodde att köpet skulle vara slutet för alla uppdateringar till Pebbles klockor inte helt förvånande fullkomligt dog intresset för varumärket.


Fitbit försökte lindra det hela genom att lova uppdateringar till mjukvaran för Pebble-klockorna till slutet på 2017. Nu utökar Fitbit den tidsgränsen med ytterligare ett halvår och om du är redo för ett byte till en nyare smartklocka får du även rabatt på Fitbit Ionic.

Vill ge extra tid för byte till Fitbit OS

Fitbit Ionic
Är smartklockan Ionic framtiden eller slutet för Fitbit?

Anledningen till att Fitbit utökar tidsgränsen menar företaget är för att ge användare och utvecklare tid att gå över till Fitbit OS.

Ett operativsystem som introducerades med Fitbit Ionic-modellen. De som väljer att inte byta och fortsätter att använda Pebbles produkter får en hel rad ovälkomna försämringar att vänta efter den 30 juni.

Du kan inte längre svara på SMS eller e-postmeddelanden direkt via klockan, röststyrning slutar fungera och tidslinjen kan inte användas med tredjepartsappar. De officiella forumen tas dessutom ner permanent och Fitbit slutar uppdatera Pebble-apparna för Android och iOS.

Har du en Pebble liggandes hemma och dessutom anmält dig till nyhetsbrevet från Fitbit? Då kan du snart få ett e-postmeddelande som berättar om nyheten ovan och även hur du får rabatten på en ny Fitbit Ionic.

Frågan är – kommer du att nappa på erbjudandet?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.