SF Bio varnar för SMS-bedrägeri – falska löften om billiga biobiljetter

sfbio-bedrageri-hemsida

Någon skickar SMS-meddelanden med löften om billiga biobiljetter. I meddelandet finns en kortlänk som mottagaren uppmanas att klicka på för att ta del av erbjudandet – men klicka inte på länken. Allt är en riktigt otrevlig bluff.


  • Kan samla personlig information och sälja vidare eller skicka reklam
  • I värsta fall går du med på en superdyr månadsprenumeration
  • Kan kosta dig hundralappar eller tusenlappar
  • SF Bio står INTE bakom påstådda erbjudanden om billiga biobiljetter

Om du har mottagit ett SMS med det påstådda erbjudandet och klickar på länken öppnas webbläsaren med en minst sagt suspekt webbsajt kallad Youroffer365. Där vill sidan att du fyller i dina personuppgifter för att få biljetterna.

sfbio biobiljetter bedrageri

Problemet? Det finns inga biljetter, åtminstone inte som du kan få gratis eller köpa superbilligt. Det finns helt enkelt inget erbjudande att ta del av. I bästa fall delar du med dig av dina personuppgifter som kan säljas vidare eller användas för att skicka reklam till dig.

I värsta fall startas en prenumeration som kan kosta nära tusenlappen i månaden, och informationen om det är ofta extremt liten i förhållande till allt annat på sidan. Ibland så smått att många äldre får svårt att läsa vad det står.


Det man än vänder på det står det klart att SF Bio inte har något som helst ”erbjudandet” att göra. Åtminstone inte frivilligt. Har du mottagit ett meddelande om billiga eller gratis biobiljetter ska du aldrig klicka på eventuella länkar.