Läckt bild på lådan till Samsung Galaxy S9 – avslöjar alla detaljer

samsung-galaxy-s9-leaked-box

Samsung Galaxy S9 presenteras inte förrän under Mobile World Congress i februari – men redan idag har vi de officiella specifikationerna tack vare en läckt bild.

Någon har tagit ett fotografi på lådan till Galaxy S9 och lagt ut på webbsajten Reddit. Det finns inga indikationer på att bilden skulle vara falsk vilket gör det hela riktigt spännande.

Det är åtminstone en bekräftelse på vad vi redan känner till. Nämligen att Galaxy S9 kan få dubbla bakre kameror med justerbar bländare, frontkamera på 8 megapixel, 4GB RAM-minne och från 64GB lagringsutrymme.

Till det följer stöd för trådlös laddning med en kompatibel laddningsplatta och i lådan ligger in-ear-lurar optimerade av hörlurstillverkaren AKG. Även de inbyggda högtalarna har utvecklats i samarbete med AKG, nu äntligen med stereoljud är tidigare modeller bara hade monoljud.

Samsung Galaxy S9 har en iris-scanner som läser av dina ögon

Som väntat är mobiltelefonen också ordentligt vattentålig med IP68-certifiering.

Frontkameran på 8 megapixel har en ackompanjerande iris-scanner för inloggning med hjälp av ögonen. Hur effektivt och säkert det kommer att fungera jämfört med den infraröda ansiktskameran i iPhone X återstår att se. Räkna med många jämförande tester när telefonen väl släppt.

Skärmen är av typen SuperAMOLED med upplösningen Quad HD+ (2 960 x 1 440 pixlar). Storleken är 5.6 tum. Föregångaren Galaxy S8 har stöd för HDR-visningen så vi kan räkna med att Galaxy S9 också har det. Och kanske kan vi även få HDR+ som är det nya formatet Samsung arbetar med.

Baksidan avslöjar inte processorn i telefonen, men sen tidigare har vi redan fått dessa specifikationer. På den amerikanska marknaden används Samsungs egna Exynos 9810, i Europa är det istället Qualcomm Snapdragon 845 som gäller.

Prisuppgifter, exakt lanseringsdatum och design är fortfarande oklara uppgifter. Vi får helt enkelt vänta på nya läckor eller den officiella presentationen för detta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.