Bekräftat: Samsung Galaxy S9 presenteras i februari

Samsung Galaxy S8 Plus
Bild: Samsung Galaxy S8 Plus

Nu har vi fått en bekräftelse på att Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus presenteras i februari. Det är ingen mindre än DJ Koh, ansvarig för mobildivisionen på Samsung, som ger bekräftelsen och platsen är Mobile World Congress 2018.

Nyheten släpptes först av webbsajten ZDNet och är en välkommen sådan för alla som har väntat på att få se de nya mobiltelefonerna. Samsung har mycket att bevisa med Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus efter att Apple släppt iPhone X.

Samsung har fått positiv kritik för sina telefoner i Galaxy-serien, kanske främst riktad åt den utmärkta kameran och designen. Men i takt med att konkurrenterna blir allt mer populära, designen börjar kännas ålderstigen och kraven på kameran ökar så måste den sydkoreanska tillverkaren visa något nytt och fräscht.

I skrivande stund finns bara spekulationer och rykten kring specifikationerna till Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus.

Artificiell teknologi, justerbar bländare, djupläsande kamera

Efter som Samsung inte bekräftar något om sina mobiltelefoner före lanseringen så kan vi bara gissa oss till deras egenskaper. Men det vi känner till idag är riktigt spännande och lovande för den kommande lanseringen.

Vad sägs om nya generationens processorer med fokus på artificiell teknologi, världens första justerbara bländare för mobiltelefoner och ansiktsupplåsning med en frontkamera som klarar 3D/djupläsning.

Innan Mobile World Congress 2018 går av stapeln i februari kan vi bara spekulera och gissa. Men snart nog kommer den efterlängtade, officiella uppvisningen.

Och det är faktiskt inte det enda spännande som kommer i år. Samsung bekräftar även att företaget tänker släppa en vikbar telefon under 2018. Det är inte klart hur Samsung tänker kring design och form för en modern, vikbar telefon; gissningsvis blir det något som aldrig tidigare skådats.

Vad tror du?

Observera att bilden till artikeln är en Galaxy S8 Plus eftersom vi inte har några bilder på Galaxy S9.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.