Samsung gör sina senaste tv-apparater för 2018 säkrare med mjukvaran Knox. En säkerhetsmjukvara som hindrar skadlig kod och skyddar användaren från olika yttre hot.

Enligt Samsung har implementationen av Knox gjort att företaget fått sina tv-apparater säkerhetscertifierade med Common Criteria (CC) för tredje året i rad.

Dessutom har Samsung fått en certifiering av Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) för företagets betalningstjänst som finns inbyggd i tv-apparaterna.

Ett stort steg framåt för säkrare betalningar direkt i tv-apparaterna när användarna vill köpa saker direkt via den stora skärmen. PCI DSS är en internationell standard som används av företag som Visa, Mastercard och American Express.

Knox skyddar på alla nivåer av mjukvara i tv-apparaterna

Anledningen till att Knox har visat sig effektiv i tv-apparaterna är den täta integrationen på hårdvarunivå med delaktighet i säkerhetsfunktion på alla nivåer av plattformen.

Det betyder kort och enkelt att oavsett vart i mjukvaran till tv-apparaterna som skadlig kod vill rota sig så finns Knox där och mottar bort den. Installerar du en applikation som bedöms farlig för användaren kan Knox automatiskt hindra åtkomst och ta bort den.

Jonghee Han, VD för Visual Display Business på Samsung Electronics säger följande:

”På Samsung är säkerheten vår högsta prioritet när ny Smart TV-teknologi utvecklas. Vi tillhandahåller en av de mest tillförlitliga säkerhetslösningarna på marknaden åt våra Smart TV-användare.”

Samsung har även arbetat nära säkerhetsfirman McAfee för att ta fram nya säkerhetsapplikationer speciellt designade för tv-apparater.

Den nya lösningen heter McAfee Security for TV och har funnits tillgänglig sen april 2017. Från och med 2018 års modeller kommer säkerhetslösningen att följa med från start i alla Samsungs smarta tv-apparater.

Kategoriserad i:

Taggad i: