Sämre signalstyrka med Galaxy S10 Plus

samsung galaxy s10 front kamera

Ett litet antal användare av Samsung Galaxy S10 Plus rapporterar att de ha problem med mobilsignalen i telefonen. Enligt uppgift handlar det om att de har bytt från en äldre Samsung-mobil och upplever att nya telefonen helt enkelt får en sämre signalstyrka.

I det stora hela kan tyckas att det inte är något större problem. Något sämre signalstyrka är inte hela världen om man tänker på hur illa exempelvis Bendgate med Apple iPhone 6 är. Men det är en tillräcklig utmaning för en del att de vill diskutera problemet.

När webbsajten Android Police testar sin egen Galaxy S10 Plus noterar de att mobiltelefonen har en nämnvärt sämre signalstyrka än andra telefoner. Bland annat jämfört med Samsung Galaxy S9, OnePlus 6T och Google Pixel 3.

Dessutom är det enkelt att försämra signalstyrkan markant bara genom att hålla mobiltelefonen på ”fel sätt”. Detta är dock inte ovanligt även på andra modeller då en hand som täcker antennerna givetvis även blockerar signalen till och från radiomasterna.

Mobiloperatörer bekräftar att det finns ett problem

Vissa mobiloperatörer har bekräftat att det finns ett problem som behöver lösas. Bland annat amerikanska operatören Sprint lovar en uppdatering till mjukvaran som fixar en del av problemet.

Idag är det oklart om Samsung tänker erkänna problemet och släppa en uppdatering som löser problemet för andra mobiloperatörer. I vissa fall går det att själv gå runt problemet genom att blockera vissa band i mobiltelefonen; i fallet med Sprint är det banden 41 och 25.

Det finns inga uppgifter om att syskonmodellen Samsung Galaxy S10 skulle vara drabbad. Vi hoppas att Samsung hittar en bra lösning och att en uppdatering med eventuella fixar kan släppas inom kort.

Har du en Samsung Galaxy S10 eller Galaxy S10 Plus? Har du märkt en tydlig signalförsämring jämfört med din gamla mobiltelefon? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.