Problem med Gmail i Mail-appen till macOS 10.14.4

google-gmail-logo-2018

Använder du appen Mail i macOS och har ett Gmail-konto ansluten till denna? Då bör du avvakta med uppdateringen till macOS 10.14.4. Anledningen är att en del användare av nya versionen rapporterar om problem med att nå e-posten på Gmail-kontot i Mail-appen.

  • Vänta med att installera macOS 10.14.4 om du använder Mail-appen ofta
  • Du kommer åt din Gmail via webbläsaren i värsta fall
  • Ingen e-post går förlorad, allt finns kvar på ditt konto
  • Oklart om Apple undersöker problemet just nu

Bland problemen som uppmärksammats finner vi att användarna måste skriva in sina kontolösenord upprepade gånger. Och trots det så vägrar Mail-appen auktorisera användaren, vilket gör att kontot inte går att nå med all dess e-post.

Problemet finns med både vanliga användare av Gmail och företagsanvändare som kör G Suite. Det enda gemensamma med dem är att samtliga användare macOS 10.14.4.

Idag finns inga indikationer på vad som kan vara fel och Apple har i skrivande stund inte kommenterat problemet. Det vore dock inte osannolikt att Apple redan håller på att undersöka vad som är fel. Och har du redan installerat uppdateringen så finns en enkel lösning.

Det är bara Mail-appen som krånglar vad vi vet. Det betyder att du kommer åt din Gmail i webbläsaren precis som vanligt.

Om du vill läsa mer om problemet kan du göra det på webbsajten AppleInsider eller på det officiella Apple-forumet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.