NetEnt har släppt Temple of Nudges i mars 2019

temple of nudges

Den svenska speltillverkaren NetEnt släppte sitt senaste spel den 21 mars 2019. Temple of Nudges är en actionpackad slot med ett aztek- och djungeltema som har förstärkts med knivskarp grafik och ett livligt soundtrack.

Temple of Nudges har ett liknande upplägg som andra videoslots från NetEnt. Spelplanen är fördelad på ett 5×3 rutmönster och det finns 243 olika vinstvägar. Till skillnad från andra videoslots går det inte bara att vinna från vänster till höger, utan det går att vinna diagonalt, lodrätt och i flera olika mönster. NetEnt är kända för att skapa avskalade spel som inte har några onödiga funktioner och Temple of Nudges följer deras designtradition. Det finns bara två specialfunktioner i spelet som förklaras närmare nedan.

Nudges med re-spins

Spelet är döpt efter funktionen nudge som betyder knuff på svenska. Hjulen åker ner ett hack vid varje vinst som består av minst tre matchande symboler. Symbolerna som skapade vinstkombinationen stannar därmed kvar på hjulen och det kan leda till flera vinster på rad om matchande symboler matas ut samtidigt. Nudgefunktionen fortsätter tills du inte längre får en vinst och hjulen börjar då snurra som vanligt. Det här är en av NetEnts mest populära funktioner enligt bolaget själva:

– Nudges är en stor favorit för spelare över hela världen och även för oss, så vi har skapat ett spel där nudges levererar fantastiska vinster. Känslan som vi har skapat när vi kombinerade nudges med re-spins, vilket ger en chans till ännu längre nudges, är ganska kraftull. Temple of Nudges kommer att vara fantastiskt och ett specialtillverkat tillägg till vår diversifierade och djupa portfolio, säger Bryan Upton, NetEnt Director of Games i ett pressutskick.

Den andra specialfunktionen är re-spins som ger extra vinstchanser och den sätter igång direkt efter en vinst eller efter en avslutad nudge. Ett re-spin fryser fast symbolerna som var vinstgivande på hjulen och övriga symboler snurrar sedan ännu en gång. Hela spelplanen kan fyllas upp med en och samma symbol genom ett re-spin och har du turen med dig att ha en nudge igång samtidigt kan du vinna spelets jackpott.

Imponerande grafik och ljudbild

Bakom spelplanen syns en djungel och symbolerna på spelplanen består av olika djur samt geometriska symboler i aztek-design. Spelplanen ramas in av en karvad stenram med dekorativa ormar. Designen är mycket välgenomtänkt och färgvalen ger en känsla av tecknad film som förstärks av den upplyftande ljudbilden. Musiken består av aztek-rytmer som spelas upp av trummor och panflöjter. Insekter som surrar och apor som skriker ger det hela en levande känsla.

Tekniska detaljer

Temple of Nudges har en RTP på 96,03 procent och låg-medium volatilitet, vilket innebär att teoretiska vinster uppstår ofta men i lägre summor. Spelets insatsnivåer ligger mellan 2,50 kronor och 2500 kronor. Det finns ingen jackpot, men den högsta vinsten ligger på 21 870 mynt. Spelet är skrivet i HTML5 och är därför kompatibelt med mobila enheter. Det finns en demoversion som går att prova på gratis och den hittas på flera olika sidor som har videoslots från NetEnt.

NetEnt under 2019

NetEnt har ett spännande år framför sig och spelutvecklaren har redan släppt sex nya spel, men fler är planerade att släppas under året. Under 2018 släppte bolaget 17 speltitlar och vi kan förvänta oss samma antal i år. Företaget som är noterat på Stockholmsbörsen har nått ut på flera nya marknader de senaste åren. I mars 2019 fick bolaget beviljade licenser från de amerikanska staterna Pennsylvania och New Jersey. De har även tilldelats en permanent spellicens från USA där de kommer att expandera fort.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.