Säkerhetskopiera din Android-telefon med Google One

Google One Logo 2018

Google One var tidigare enbart en tjänst för att expandera lagringsutrymme i Drive. Nu har Google One breddats till att även omfatta säkerhetskopiering av din mobiltelefon.


Google One kan idag hantera en nära komplett säkerhetskopiering av din mobiltelefon. Bland annat kopieras detaljer som samtalshistorik, appdata, kontakter, inställningar och SMS-meddelanden.

Tjänsten kan även säkerhetskopiera dina fotografier, videor och MMS om du vill. Givetvis i originalstorlek om det är vad du behöver.

Så länge du har One-appen på din mobiltelefon så kan du alltid återställa dina filer igen. Allt som kräver är att du är inloggad på ditt Google-konto.

google one backup skarmdump
Skärmdump från AndroidAuthority

En data-typ som däremot inte säkerhetskopieras är RCS-meddelanden.


Eller snarare så beror det lite på din mobiloperatör, mobiltelefon och vilken meddelande-app du använder. Många beroende alltså.

För att säkerhetskopieringen ska fungera krävs en prenumeration på Google One. Åtminstone om du vill ha automatiska säkerhetkopior. Det krävs också om du vill spara all din media i originalformat.

Tacksamt nog är prenumerationen på Google One speciellt dyr. Lägstanivån med 100GB lagringsutrymme börjar på 19 kronor, följt av 200GB för 29 kronor. Ett billigt pris snabb och säker molnlagring. Det är också ett lågt pris för att skydda din viktigaste data.

Google One fungerar med privata Google-konton, däremot inte för dig som använder G Suite. Du kan läsa mer om Google One och dess fördelar här.