Microsoft Authenticator har stöd för synkronisering till molnet

microsoft authenticator mockup play store

Microsoft Authenticator har uppdaterats med stöd för säkerhetskopiering och synkronisering på Android. Det gör det lite lättare att byta mellan mobiltelefoner framöver.


Microsoft Authenticator är en applikation som genererar 2FA-koder. Den hjälper dig att säkra webbsajter och tjänster på ett sätt så att dina konton inte blir åtkomliga bara för att du får ditt lösenord påkommet.

Detta genom att generera en speciell kod som du slår in efter lösenordet när du gör en inloggning; och om du är en flitig användare av tvåstegsauktorisering så kan du ha mängder av sajter registrerade i din Authenticator-app.

Fram tills idag har det varit ganska knepigt att flytta över allt till en ny mobiltelefon. Men efter senaste uppdateringen är det busenkelt att byta enhet.

Backup and recovery feature is now available! Now, when you move to a new device, your Microsoft Authenticator app will keep your accounts, to help you avoid getting locked out or having to set up again. – Microsoft på Google Play Store

Allt du behöver göra är att logga in på ditt Microsoft-konto i appen så synkroniseras dina konton där. När du sedan byter till en annan mobiltelefon loggar du bara in på samma Microsoft-konto i Authenticator – och vips så har du allt på plats.


Vi rekommenderar tvåstegsauktorisering på alla ställen där du kan aktivera det. Det ökar säkerheten och gör att du inte riskerar att bli av med viktiga tjänster som ditt mejlkonto, sociala medier och liknande.

Microsoft Authenticator är givetvis inte enda alternativet. Google har också en egen lösning som fungerar utmärkt om du föredrar det.

Om du vill prova Microsoft Authenticator på Android så kan du ladda ner appen kostnadsfritt från Google Play Store.