OnePlus 7T och 7T Pro – nya specifikationer läckta

oneplus 7 pro back

OnePlus 7T och 7T Pro kan ha fått sina officiella specifikationer läckta. Här är allt vi vet om de nya, kommande mobiltelefonerna.

  • Nyare och snabbare Snapdragon-processor
  • Mer RAM-minne och större batterier
  • Tre kameror på baksidan, en högupplöst selfiekamera på framsidan
  • Lästips: Säkerhetskopiera din Android-telefon med Google One
  • OBS! Eftersom vi saknar fotografier på de nya mobiltelefonerna så valde vi en äldre på OnePlus 7 Pro

Vad är OnePlus 7T och 7T Pro?

OnePlus 7T och 7T Pro är två mobiltelefoner som väntas släppas under hösten 2019. De är efterföljare till omtyckta OnePlus 7 och 7 Pro med uppgraderad hårdvara. Det är idag oklart exakt när de nya modellerna kan släppas, det pratas om en lansering i Indien den 26 september och 15 oktober i resten av världen; även den 10 oktober är ett tänkbart datum för lansering enligt en uppgiftslämnare.

Vilka uppgifter har läckt om OnePlus 7T och 7T Pro?

Det har läckt ny information om OnePlus 7T och 7T Pro i omgångar och via olika webbsajter. Exakt vad som är sant återstår att se, men här under står de specifikationer som läckt nu senast.

Kraftfullare processor: Till att börja med har processorn blivit marginellt kraftfullare med nya processorn Snapdragon 855+. Inget konstigt egentligen, prestandan är lite högre med en öka klockfrekvens, men knappast något att skriva hem om.

Högre batterikapacitet: Samtidigt ska batterierna ha ökat något i kapacitet. OnePlus 7T ska ha ett på 3 800 mAh och OnePlus 7T Pro ett på 4 085 mAh. Det är en ökning på 100 mAh som mest och inte någon direkt överväldigande förändring.

Android 10: Och slutligen säger de läckta uppgifterna att OnePlus 7T och 7T Pro kör Android 10 direkt ur lådan. Vilket är en välkommen nyhet då OnePlus har en dålig vana att skeppa sina T-modeller med äldre Android-versioner.

Andra detaljer som läckt tidigare är att både OnePlus 7T och 7T Pro ska ha 8 GB RAM-minne (upp från 6 GB i OnePlus 7), 128 till 256 GB lagringsutrymme, fingeravtrycksläsare i skärmen och tre bakre kameror (48MP, 16MP och 12MP).

Hur mycket kommer OnePlus 7T och 7T Pro kosta?

Det är inte klart hur mycket de nya modellerna kommer att kosta. Uppskattade priser är runt 600 USD respektive 670 USD för OnePlus 7T och 7T Pro.

Det är siffror baserade på fjolårets modeller OnePlus 7 och 7 Pro som båda hade prisökningar – och kraftiga sådana från startpriserna för OnePlus 6T. Faktum är att OnePlus 7 Pro kostar hela 120 USD mer, vilket omräknat blir runt 1 400 kronor inklusive moms i ökning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.