Så vattentät / vattentålig är OnePlus Nord 3 5G

OnePlus Nord 3 5G

OnePlus Nord 3 5G är en trevlig mobiltelefon som utmärker sig med bra egenskaper till en bekväm prislapp. Men ingen mobiltelefon är bättre än sin vädertåliget – så hur bra är egentligen OnePlus Nord 3 5G på att stå emot vatten?

OnePlus Nord 3 5G är IP54-klassad

Den här mobiltelefonen har många positiva egenskaper, men vädertätningen är inte en av dem.

Med en officiell IP54-klassning så är telefonen hyggligt skyddat mot damm, men inte helt tätad mot små partiklar. Inte heller är den speciellt bra på att stå emot vatten.

Lästips: Hur vattentålig är iPhone 14? Så vattentät är mobilen

Vattentålig

IPX4-klassning betyder att OnePlus Nord 3 5G är tillräckligt tätad för att stå emot stänk. Det är allt.

Undvik att tappa mobiltelefonen i vatten eller ens använda den i lättare regn. Det finns nästan inget skydd mot väta överhuvudtaget med IPX4-klassningen.

IPX7-klassningen är den vanligaste på marknaden bland mobiltelefoner och de flesta modellerna, även flaggskeppstelefonerna har den här vattentåligheten. Vi hade hoppats att OnePlus valt den till Nord 3 5G, men icke.

Dammtålig

IP5X-klassning betyder att mobiltelefonen står emot merparten av alla små partiklar som cirkulerar i luften.

Men det betyder inte att OnePlus Nord 3 5G är helt dammtät. Vissa små partiklar kan tränga in i enheten, men inte så att den på något vis tar skada.

Du behöver inte heller vara orolig för att det ska samlas damm under skärmen så att du ser det.

Lästips: Så vädertålig är Samsung Galaxy A54 (släppt 2023)

Frågor och svar

Hur vattentät är OnePlus Nord 3 5G?

Mobiltelefonen klarar lättare stänk med en IPX4-klassad vattentålighet.

Hur dammtät är OnePlus Nord 3 5G?

Mobiltelefonen har IP5X-klassad dammtålighet vilket betyder att den kan släppa in vissa, små partiklar, men inte så att den tar skada på något vis.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.