Är Samsung Galaxy A54 vattentålig / vattentät? Här är svaret

Samsung Galaxy A54 2023
Foto: Samsung

Samsung Galaxy A54 är en mobiltelefon i mellanklassen med en utmärkt skärm, bra stöd för framtida uppdateringar till mjukvaran och riktigt hygglig batteritid. Det är också en telefon som har vädertålig design med bra skydd mot vatten och damm.

Idag är det oförsvarligt att släppa en mobiltelefon som saknar en hög IP-klassning, men tacksamt nog så tänker inte Samsung snubbla på den punkten. Med Galaxy A54 får du inte den bästa klassningen, men IP67 är bra nog för de allra flesta.

Galaxy A54 har IP67-klassad vattentålighet

IP-klassningen betyder att Samsung Galaxy A57 står emot en större mängd vatten. Du kan sänka ned telefonen till 1 meters djup i upp till 30 minuter utan att den tar skada. Åtminstone enligt laboratorietester. Du bör inte testa det i praktiken.

IP-klassningen betyder rent praktiskt att du kan använda mobiltelefonen i våta miljöer utan att den bör ta skada. Det inkluderar lättare regn och stänk från, exempelvis, ett glas som spiller vatten.

Det betyder INTE att du kan använda telefonen i hällregn eller duscha med den. Du ska undvika att tappa den i vatten från hög höjd eller använda den i andra situationer när den kan träffas av vatten med högt tryck. Det klarar den inte.

Det här är IP67-klassningen för Galaxy A54

Vad IP-klassningen betyder är att 6:an anger dammtåligheten och 7:an anger vattentåligheten.

Skalan sträcker sig från 0 till 6 för dammtåligheten och 0 till 9 för vattentåligheten.

Det betyder att Galaxy A54 är hundra procent dammtät och inte släpper in ens de minsta dammpartiklarna. Du slipper alltså oroa dig för skräp under skärmen när du exempelvis besöker stranden.

Det betyder också att mobiltelefonen inte är helt vattentät. Maximal nedsänkning i vatten till 1 meters djup i 30 minuter är vad som gäller. Teoretiskt! Med Samsungs Galaxy S-modeller är vattentåligheten högre med IP68.

Så mycket kostar Galaxy A54 idag

Frågor och svar

Hur vattentålig är Samsung Galaxy A54?

Mobiltelefonen är IP67-klassad och klarar nedsänkning till 1 meters djup i upp till 30 minuter.

Hur dammtålig är Samsung Galaxy A54?

Mobiltelefonen är helt dammtät.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.