Så lång batteritid har Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 2023
Foto: Samsung

Samsung Galaxy A54 är en prisvärd mobiltelefon i mellanklassen med bra skärm, hygglig vattentålighet och lång batteritid. En modell som släpptes under våren 2023 och som är ett bra val för dig som inte vill betala ett premiumpris för Galaxy S23, men ändå få många av egenskaperna som flaggskeppstelefonerna erbjuder.

En viktig detalj som de flesta kollar extra noga på är batteritiden. För ingen vill ha en mobiltelefon med urusel batterikapacitet – varken efter ett års användning och absolut inte direkt ur lådan. Tacksamt nog så har Galaxy A54 en riktigt bra batteritid för pengarna du betalar.

Batterikapaciteten

Originalbatteriet som ingår med Galaxy A54 har en batterikapacitet på 5 000 mAh. Det är mycket högre än instegsmodellen i Galaxy S23-serien som bara har 3 900 mAh. Faktiskt hela 39 procent mer batterikapacitet vilket är imponerande.

Batterikapaciteten är oförändrad från föregångaren Galaxy A53 som har exakt samma mängd. Även populära konkurrenten Xiaomi 12T har samma kapacitet, men till nära tusenlappen högre pris.

Batteritiden

En hög batterikapacitet betyder inte nödvändigtvis att batteritiden är bra. Galaxy A54 är ett tydligt bevis på det med en ungefärlig batteritid på 2 dagar och 12 timmar när webbsajten DXOMark testar telefonen. Jämför det med Galaxy S23 som har en batteritid på 2 dagar och 3 timmar.

Det är alltså 39 procents skillnad i batterikapacitet, men Galaxy A54 har bara 18 procent längre batteritid. Eller nio extra timmar jämfört med Galaxy S23. Det ÄR en märkbar skillnad, men inte så stor som vi hade hoppats på.

Snabbladdning

Samsung Galaxy A54 har stöd för snabbladdning och klarar upp till 25 watt med en kompatibel snabbladdare.

Det ingår inte en strömadapter i lådan, du måste själv köpa en sådan om det saknas en i hemmet.

  • Det tar 52 minuter att ladda Galaxy A54 från 0 till 80 procent.
  • Det tar 100 minuter att ladda Galaxy A54 från 0 till 100 procent.

DXOMark noterar att mobiltelefonen har en lägre batteritid än genomsnittet i deras databas över testade modeller.

Så mycket kostar Galaxy A54 idag

Frågor och svar

Hur lång batteritid har Samsung Galaxy A54?

The Verge har testat mobiltelefonen och de lyckades pressa ur en hel dags användning även vid högre än normal belastning. Det inkluderade gaming, GPS-navigering och allmänt surfande.
DXOMark anger upp till 2 dagar och 12 timmar i deras test.

Hur stor batterikapacitet har Samsung Galaxy A54?

Batteriet har en kapacitet på 5 000 mAh. Det är samma mängd som Galaxy A53.

Hur lång tid tar det att ladda Samsung Galaxy A54?

Med en snabbladdare som klarar mer än 25 watt så tar det cirka 90 minuter att ladda batteriet från 0 till 100 procent.

Går det att byta batteri på Galaxy A54?

Ja, det är möjligt, men du måste lämna in telefonen till en verkstad som hjälper dig med det. Du kan inte byta batteriet själv.

Har Galaxy A54 stöd för snabbladdning?

Ja, du kan snabbladda telefonen med upp till 25 watt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.