Så tar du skärmdumpar med iPhone 8 & iPhone 8 Plus

apple-iphone-8-iphone-8-plus

Det är busenkelt att ta en skärmdump med iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Precis som med tidigare modeller från Apple räcker det med två enkla knapptryckningar för att skärmens innehåll ska sparas på bild.

När det är gjort kan du enkelt ta bort bilden, dela den med andra eller bara låta den sparas automatiskt på enheten. Här berättar vi hur du tar en skärmdump samt tar bort den om den är oönskad.

Om du istället vill läsa om hur man gör en tvingad omstart med iPhone 8 och iPhone 8 Plus kan du läsa mer om det här. Det skiljer sig lite från tidigare modeller, så det kan vara bra att veta. För mer om skärmdumpar istället läser du bara vidare i denna artikel.

iphone8-ta-skarmdump-apple

Så tar du skärmdumpar på en iPhone 8 och iPhone 8 Plus:

  1. Tryck på PÅ/AV-knappen på sidan.
  2. Tryck samtidigt in Hem-knappen längst ner på telefonen.

Svårare än så är det inte. När du trycker in knapparna blinkar skärmen till och skärmdumpen skapas. Du kan därefter välja om den bara ska sparas, delas eller tas bort.

Om du inte är snabb nog med båda knapparna kommer telefonen att göra något annat istället; som att stänga av skärmen eller starta digitala assistenten Siri. Så det gäller att vara hyfsat snabb.

Så tar du snabbt bort en tagen skärmdump:

Om du ångrar den tagna skärmdumpen kan du enkelt ta bort den. Så fort du tagit bilden klickar du på förhandsvisningen i nedre vänstra hörnet. När menyn för att redigera skärmdumpen visas, klicka på ”Klart / Done” i övre vänstra hörnet på skärmen.

I menyn som visas kan du nu spara eller ta bort bilden, eller avbryta helt. För att ta bort skärmdumpen klickar du på det alternativet helt enkelt. Svårare än så är det inte.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.