Farligaste kändisen på internet är Avril Lavigne

avril lavigne

Det är farligt att söka på kändisars namn på internet. Inte för att det är kändisarna som är farliga, men kriminella utnyttjar deras namn till att skapa webbsajter preparerade med skadlig kod – och är man inte försiktig kan datorn snabbt bli infekterad med virus.


Att söka på vissa kändisar är mer förenat med fara än andra, och om vi ska tro säkerhetsföretaget McAfee så är det en specifik person som är farligare än alla andra. Om du inte redan såg svaret i rubriken så kanske du kan gissa dig till vem det är.

Svaret är Avril Lavigne. Och namnet kom McAfee fram till genom att jämföra sökresultaten på Google, Bing och Yahoo. Genom att kontrollera söktermer och se vilka som genererade flest och värst sökresultat kunde säkerhetsföretaget komma fram till en vinnare. Om vi nu kan kalla det så.

Det fanns i huvudsak två anledningar till varför den kända sångerskan hamnade på topp. Det första är en konspirationsteori på internet som säger att Avril Lavigne egentligen dog för flera år sedan, och numera är ersatt av en skådespelerska. Och många sökresultat kring detta leder till riktigt farliga webbsajter.

Dessutom är det stor sannolikhet att det visas skadliga webbsajter om man söker på hennes namn samt ”free mp3”. Närmare bestämt visade sig 22 procent av sökresultaten skadliga.


Gary Davis är säkerhetsexpert på McAfee. Han säger att hackare vet att konsumenter letar efter de senaste albumen och filmerna med sina favoritkändisar, och kan använda detta mot dem [konsumenterna] för att stjäla personlig information.

I det stora hela gäller det alltid att vara försiktig när man söker på internet. Att alltid vara kritisk till vad sökresultaten har att erbjuda och inte minst när man måste fylla i personlig information i ett formulär. Vem står verkligen bakom sajten, varför måste de ha datan och liknande.