Missljud i interna hörluren till iPhone 8 Plus plågar användarna

apple-iphone-8-iphone-8-plus

Har du en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus och märkt att det låter konstigt vid samtal; ungefär som statiskt brus eller knaster? Om så är fallet är du inte ensam – det kommer allt fler rapporter från andra som noterat samma sak.

Uppdatering: Apple har bekräftat att det finns ett problem som kan lösas med en vanlig uppdatering av mjukvaran. Utvecklarna arbetar just nu med att ta fram en lösning som kan skickas ut till telefonerna.

Det är både användare av iPhone 8 och iPhone 8 Plus som rapporterat det här. Och då med alla typer av samtal, även FaceTime, när ljudet går via telefonens hörlur. Dock inte när högtalarna användas eller med hörlurar.

Det statiska bruset i telefonerna är på sådant vis att det sannolikt kan fixas med en uppdatering av mjukvaran. Eftersom det även sker med FaceTime är det inget problem hos mobiloperatörerna och eftersom det inte låter något med externa högtalare, och inget pekar på att det är ett mekaniskt fel på interna hörluren.

It is a high-pitched crackle like an audio pop that happens in the earpiece top speaker intermittently during calls. Some calls are fine and others crackle. It is not audible on earphones or on speakerphone, only through the earpiece. The caller on the other end doesn’t hear it.

I don’t know whether this is hardware or software related, but one thing that made me think it’s software related is that if you switch on to speakerphone for a few seconds then back to earpiece, the crackles resolve for the duration of the rest of the call. If this was a hardware issue with the earpiece, doing this shouldn’t make a difference.

Att göra en återställning av telefonen verkar inte hjälpa för alla, men några har redovisat positiva resultat. Om du är drabbad skadar det inte att prova själv.

Apples support har rekommenderat flera att göra en vanlig fabriksåterställning och sedan återinstallera allt via iCloud. Som sagt, resultaten har varit varierade så räkna inte med att det löser dina problem.

Om du har provat och det fortfarande knastrar eller brusar illa så har du få möjligheter till en lösning innan Apple hjälper dig med det. Antingen kan du byta hela telefonen och hoppas att du får en bättre, eller avvakta en uppdatering till mjukvaran som fixar det hela.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.