Så stort är batteriet och internminnet i iPhone X

apple-iphone-x-front

När Apple avslöjade iPhone X för omvärlden valde företaget att utelämna en mängd detaljer som många frågat efter. Som storleken på internminnet och batteriets storlek. Detaljer som inte finns detaljerade på företagets webbsajt men som Apple tvingas berätta för bland annat de kinesiska myndigheterna.

Det är från dessa officiella dokument som vi nu vet hur stort batteriet är, mängden internminne och även processorns klockfrekvens. Den som först noterade informationen är Steve Hemmerstoffer när han granskade dokument som Apple skickat till Chinese Ministry of Industry and Information Technology’s Telecommunication Equipment Certification Center (TENAA).

Det kanske viktigaste för många är mängden batteri som följer med telefonen; speciellt då man inte kan ta av baksidan för att ersätta med ett nytt. Och iPhone X har ett på 2 715 milliamperetimmar, även förkortat mAh. Det kan jämföras med iPhone 8 som trots ha en kapacitet på 1 821mAh och iPhone 8 Plus som ska ha ett på 2 675mAh.

Nästa detalj är internminnet, även kallat RAM-minnet, i telefonen. Här listar kinesiska TENAA att iPhone X har 3GB internminne. Det är samma mängd som i fjolårets iPhone 7 Plus samt årets iPhone 8 Plus, och därmed har Apple valt att inte uppgradera mängden från föregående modeller. Vilket så klart är lite tråkigt med tanke på prislappen. Samtidigt vet vi att iPhone 8 stannar på endast 2GB vilket är något av en besvikelse.

Och så har vi Apple A11-processorn som TENAA säger är klockad till 2,4GHz. Den siffran är med all sannolikhet den maximala hastigheten och klockfrekvensen ändras hela tiden efter belastningen på processorn. Det är inte heller den definitiva mätpunkten för att se hur prestandarik A11-processorn är. Det är många fler saker som spelar in kring prestandan.

Så hur kan vi då jämföra alla dessa siffror med konkurrenterna från andra tillverkare? Enkelt. Det gör vi inte. Istället för att fokusera på siffror hit och dit tittar vi på praktiska tester som visar hur snabba telefonerna är vid olika användningstillfällen och hur länge de kan användas på en laddning. Och det borde du också göra.

Funderar du på att skaffa en iPhone X och i så fall – vad tror du om siffrorna ovan? Är det något du fokusera stort på eller ser du bortom specifikationerna och lägger mer tanke på design och funktion? Skriv en rad och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.