Office 2019 släpps under 2018 – får funktioner från Office 365

Office 2013 logo

Microsoft lanserar Office 2019 under nästa år. Det meddelade företaget under årets Ignite-konferens och tidsramen sätter en lansering kring årets andra halva.


Office 2019 innehåller programmen Word, Excel, PowerPoint och Outlook, samt server-versioner av Exchange, SharePoint och Skype for Business. Förhandsversioner av Office 2019 är planerade att släppas runt mitten på 2018.

Programsviten är främst tänkt att användas av organisationer och privatpersoner som inte använder Office 365. Den som köper Office 2019 får inga fler större uppdateringar utan endast säkerhets- och buggfixar. Med Office 365 däremot får man alla nya program varje år som en prenumerationstjänst.

Office 2019 inkluderar förbättrad IT-kapaciteten för företag som inte prenumererar på Office 365. Bland annat med förbättrade egenskaper kring ritpennor med ökad tryckkänslighet och tilt-effekt.

Excel kommer att inkludera nya formler och grafer för analyser, PowerPoint får nya morph- och zoom-animationer, och många nyheter finns redan i Office 365 för de som har en prenumeration. Microsoft tar den moderna tekniken till de som bara vill betala en gång för det.


Det här är allt vi känner till om nya programsviten i skrivande stund. Microsoft säger att de tänker avslöja mer om Office 2019 inom de kommande månaderna, men om du inte kan vänta tills lanseringen är det Office 365 som gäller. Samma funktionalitet och mer.

Så fort Microsoft avslöjar mer om nya programsviten kommer vi att rapportera alla detaljer. Ser du fram emot Office 2019? Föredrar du att köpa programmen separat eller gillar du prenumerationsmodellen som Microsoft använder? Skriv gärna en rad och berätta!