Så snabbt laddas batteriet i din iPhone 14

Apple iPhone 14
Foto: Apple

När du laddar batteriet i din iPhone 14 så är 20 watt den officiella, högsta laddhastigheten. Det är den högsta hastigheten någonsin i en Apple-telefon och gäller från iPhone 8/X och fram till idag.

För att klara 20 watt så måste du använda en Lightning-kabel och en strömadapter som klarar att leverera minst 20 watt. När allt är rätt och fint så laddas batteriet från 0 till 50 % på bara 30 minuter.

Men hur står det egentligen till med sanningen om hur snabbt du får ladda din iPhone? Kan mobiltelefonerna verkligen inte nå högre med tanke på att många Android-telefoner idag når 65 watt, 100 watt och i vissa fall även 150-200 watt?

Lästips: Din gamla USB-C kabel är sannolikt urdålig – test visar riskerna

iPhone 14 Pro Max klarar 29 watt – om du har rätt laddare

Jo, det går faktiskt att ladda snabbare än 20 watt – om du har en iPhone 14 Pro Max.

Enligt ett nytt test så klarar mobiltelefonen hela 29 watt, vilket är en ökning med hela 45 procent.

För att det ska fungera så krävs en strömadapter på minst 30 watt och att du använder den officiella USB-C till Lightning-kabeln som ingår när du köper en iPhone 14 Pro.

Ett tips för den som är nyfiken är att skaffa en speciell adapter som visar ström och spänning via strömadaptern när du laddar dina prylar. Det finns billiga varianter för några hundralappar som mäter via alla vanliga USB-kontakter, som USB-C, USB-A och micro-USB.

Via BGR

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.