Så hållbar är Apple Watch Ultra – testas med en slägga

apple watch ultra 2022 techrax slagga aj

Samma YouTuber som testade hur bra kraschdetekteringen i en iPhone 14 Pro fungerade har även provat om Watch Ultra är så tålig som Apple påstår.


I en uppmärksammad YouTube-video så testar TechRax vad en slägga kan göra mot en 11 000-kronors Watch Ultra. Hint: en hel del faktiskt, föga förvånande.

Det som verkligen förvånar är att Apple Watch Ultra faktiskt står emot en hel del smällar innan den ger upp. Så pass väl att Apple absolut får sägas ha lyckats väl med designen.

Tapp, skruv och slägga

Det första testet där TechRax medvetet släpper klockan med skärmen neråt mot asfalten gav några små märken på boetten av titan, däremot inte på skärmen som klarade sig felfritt.

Det andra testet var ännu mer brutalt. Watch Ultra-klockan lades i en burk med rostiga spikar och skruvar – och hela burken skakades om rejält. Inte heller det var någon match för Watch Ultra.


Det tredje testet var med en liten släppga. Efter tre lättare slag mot skärmen (med klockan liggandes platt mot en hårt underlag) så fanns inga synliga skador. Tre hårdare slag och smartklockan var i princip helt skadefri! Det krävdes flera ytterligare välriktade slag med hammaren – med ordentlig kraft – för att smartklockan skulle ge upp.

Om du inte har en Watch Ultra

Vårt tips är att du 1) inte försöker testa din smartklockas eller mobiltelefons tålighet med en slägga och 2) att du använder ett skärmskydd över din Watch-klocka.

På vår Watch Series 5 sitter ett glasskydd som knappt är kännbart, men som ger ett utmärkt skydd mot repor och stötar. Och det har fungerat ypperligt väl. Helt klart värt de hundralappar som vi betalade. Skyddet vi använder är ett Invisible Shield Glass Fusion.

Du hittar det till Watch Series 4/5/6 här: 40mm, 44mm.