Släpps Apple Pay Later under 2022? Svaret är sannolikt nej

apple tap to pay 2022
Foto: Apple

Det verkar som att Klarna-utmanaren Apple Pay Later skjuts på framtiden. Betaltjänsten som låter du köpa nu och betala senare verkar ha en krånglig utveckling som gör att den inte kan släppas som planerat. Det säger Apple-kännaren Mark Gurman i sitt nyhetsbrev Power On.

Apple Pay Later presenterades samtidigt med iOS 16, men när uppdateringen till iOS 16 släpptes så fortsatte Apple Pay Later att lysa med sin frånvaro. Och frågan är nu om betaltjänsten blir redo för att användas inför den viktiga julhandeln.

Det här är Apple Pay Later

Apple Pay Later är en betaltjänst som kompletterar vanliga Apple Pay.

Med Pay Later kan du göra ett köp och dela upp betalningen på fyra tillfällen över en 6-veckorsperiod.

Du kan göra köp i butik och inuti appar och dela upp betalningen.

Det tillkommer inga extra avgifter och någon ränta behöver du inte heller betala. Förutsatt att du betalar dina räkningar i tid – annars är så klart risken att du åker på en rejäl kostnadssmäll.

Spåra dina köp direkt i appen Plånbok

En fördel med Apple Pay Later är att du kan se orderhistorik och spåra alla dina köp direkt via Wallet-appen / Plånbok.

Betalar gör du så klart precis som vanligt. Bara dubbeltryck på sidoknappen på din iPhone så kan du betala kontaktlöst. Eller varför inte med din Watch-klocka om du har en sådan?

Läs mer om vad Apple Pay Later gör för dig här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.