Så mycket utrymme tar God of War Ragnarök på din PS5 & PS4

God of War Ragnarök

Om du planerar att spela God of War Ragnarök så gäller det att du har rejält med ledigt utrymme på spelkonsolen. Spelet kräver nämligen mer än 80 GB beroende på vilken Playstation-modell du har.

Nedladdningsstorleken för Playstation 5 är 84 GB medan samma spel till Playstation 4 är mycket högre, hela 107 GB.

Anledningen till att spelet kräver mer utrymme på den senare har med kompression att göra. Playstation 5 kan använda sig av betydligt effektivare komprimering vilket minskar utrymmeskravet, medan Playstation 4 däremot är låst till en betydligt sämre variant.

Som jämförelse kan sägas att originalet God of War från 2018 stannade på bara 45 GB i storlek. Alltså nära hälften av vad efterföljaren Ragnarök behöver på PS5.

Lästips: Visste du att God of War Ragnarök stöder 120 Hz?

Uppdateringar kan öka kravet ytterligare

En annan viktig detalj är att uppdateringar till God of War Ragnarök kan öka utrymmeskravet ytterligare.

Skaffar du spelet på skiva så följer det inte med en så kallad dag-1-uppdatering med de första buggfixarna och optimeringarna. Därmed kan du tvingas ladda ner ytterligare tiotals gigabyte utöver installationen av spelet.

Även om 84+ GB känns stort så är det inte i närheten av vad många andra spel behöver

Vad sägs om att ladda ner extrema 225 GB för att spela Call of Duty: Black Ops Cold War? Eller 184 GB för Marvel’s Avengers? Även omtalade Cyberpunk 2077 hamnar på topp 10-listan över de största spelen till Playstation-konsolerna med sina 159 GB.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.