God of War Ragnarök har stöd för 120 Hz på Playstation 5

God of War Ragnarök

Om du har en nyare tv som stöder 120 Hz så kan du glädja dig åt att God of War Ragnarök stöder den höga bildvisningsfrekvens på Playstation 5. Men du får räkna med att den grafiska kvaliteten inte är i toppklass.

Totalt finns fyra olika grafikinställningar som låter dig välja mellan riktigt hög bildkvalitet och snabbare bildvisningsfrekvens (= mjukare rörelser i spelet). Som bäst kan God of War Ragnarök visas i 4K-upplösning, precis som originalspelet.

God of War Ragnarök släpps den 9 november 2022.

Bildinställningarna för God of War Ragnarök på Playstation 5

  • Föredra upplösning: 4K/30 FPS låst
  • Föredra prestanda: 60 FPS låst
  • Föredra upplösning (High Frame Rate är PÅ): 4K/40 FPS låst (HDMI 2.1 krävs)
  • Föredra prestanda (High Frame Rate är PÅ): Synk med 120 Hz (HDMI 2.1 krävs)

Viktigt att tänka på är att du inte får 120 Hz hela tiden även om du väljer den högsta bildvisningsfrekvensen. Istället får du minst 60 fps och upp till 120 fps med dynamisk bildskalning som automatiskt visar en optimal bild beroende på vad som händer på skärmen.

För att använda de två High Frame Rate-inställningarna så behöver du en tv som stöder HDMI 2.1, samt att du behöver en HDMI-kabel som är certifierad för HDMI 2.1.

För bäst bildkvalitet

Om du vill ha maximal bildkvalitet med högsta möjliga upplösning så måste du välja alternativet som låser bildupplösningen till 4K med 30 fps.

Det betyder att du får skarpast möjliga bild, men snabba rörelser i spelet kan upplevas som hackiga eller ryckiga eftersom du bara får 30 bilder varje sekund.

Har du en tv som stöder HDMI 2.1 så är alternativet med ”High Frame Rate” att föredra. Här får du samma bildkvalitet med föredragen 4K-upplösning och upp till 40 fps med minimal nedskalning av bilden.

För en behaglig upplevelse

Vill du ha en mjuk och behaglig spelupplevelse där snabba rörelser är silkeslena? Då ska du välja antingen prestandaläget som låser bilden till 60 fps med automatisk nedskalning av bilden, eller High Frame Rate-läget som stöder 120 Hz.

Du kan läsa mer om spelet och köpa direkt från Playstation Store här. Dock tar Sony ett extremt premiumpris för att ladda ner spel digitalt, så bäst är om du kan köpa på skiva och spara några hundralappar den vägen istället.

Köp God of War Ragnarök på skiva:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.