Så mycket kostar Samsung Galaxy S8 — priser och färgval

Samsugn Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 har förutspåtts bli en superdyr mobiltelefon. De senaste uppgifterna pekar i samma riktning och nu har vi kanske de säkraste prisuppgifterna hittills om kommande telefonen.

Så vad tror man att Samsung Galaxy S8 kommer att kosta? Jo, hela 799 euro vilket omräknat blir 7 600 kronor. Och då pratar vi om grundmodellen och inte Plus-varianten som väntas bli ännu dyrare.

Närmare bestämt 100 euro dyrare, vilket gör att Galaxy S8+ landar på 899 euro, eller 8 500 kronor. Det kan jämföras med fjolårets Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge som kostade 6 800 kronor respektive 7 800 kronor vid sina lanseringar förra året.

Samtidigt har vi fått veta att nya Gear VR kommer att kosta 129 euro, Gear 360 stannar på 229 euro och dockningsstationen DeX för Galaxy S7 landar kring 150 euro. Eller 1 200 kronor, 2 200 kronor respektive 1 400 kronor. Med reservation för justeringar kring priserna när produkterna släpps.

Samsung Galaxy S8 får tre färgalternativ

Samsung Galaxy S8 colors
Bild läckt av Evan ”Evleaks” Blass på Twitter.

Vidare kan nämnas att Galaxy S8 och Galaxy S8+ får minst tre färgval enligt nya läckor — Black Sky, Orchid Grey och Arctic Silver. Så svart, grått och silver om man ska vara mindre specifik.


Lästips: Samsung Galaxy S8 släpps som specialversion i Kina


Det finns inget som visar hur baksidan ser ut vilket är oturligt, men åtminstone frontsidan är identisk för de tre varianterna med svart design. Troligtvis ett praktiskt val för att dölja de sensorer som sitter där.

Vilka färger ser du helst kommer till Galaxy S8 och Galaxy S8+ — kanske är du nöjd med de tre som visas ovan. Kommentera gärna och berätta om vad du hoppas på.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.