Så löser du aktiveringsfel av SIM-kort i Iphone – tre enkla tips

Apple iPhone 14
Foto: Apple

Har man råkat ut för ett problem med sin Iphone, ska sälja den eller bara börja om från början så kan en fabriksåterställning vara på sin plats.

När man gör en sådan nollställs telefonen och dess innehåll för att se ut som om den (åtminstone innehållsmässigt) precis kom från fabriken.


I de allra flesta fallen så är det inga problem med denna typen av återställning – bara starta processen, vänta och ställ in allt igen när återställningen är avslutad.

För de där oturliga få som behövs av ett aktiveringsfel när återställningen är avklarad blir det däremot genast mycket knepigare. Åtminstone om man inte vet hur man löser problemet.

Så här löser du aktiveringsfelet i en Iphone efter att den fabriksåterställs:

  1. Om du är nära en Apple Store kan du lämna in den där och låta personalen hjälpa dig med problemet. I skrivande stund har vi inte så många sådana butiker här i Sverige, så det är troligtvis enklare med steg två eller tre för de allra flesta.
  2. Starta om inställningsprocessen efter att återställningen är avklarad. När du kommer till felet kan du välja att börja om från början. Gör detta och som om problemet försvinner. Om inte – testa ytterligare några gånger, det kan lösa sig efter en stund.
  3. Om inget annat fungerar kan du prova ett annat SIM-kort som är aktivt. Sätt det i telefonen, börja om med inställningarna och du bör kunna hoppa över aktiveringsproblemet helt. Om inte du har ett kan du testa din lokala telefonförsäljare och se om de kan hjälpa.

Tänkt bara på att en operatörslåst telefon behöver ett SIM-kort från samma operatör, annars går det dessvärre inte.

Hjälpte punkterna ovan dig? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.