Apple ökar säkerheten på iCloud.com med tvåstegsverifiering

apple-icloud-ios-logo

Äntligen ökar Apple säkerheten för iCloud.com med införandet av tvåstegsverifiering.

När man vill använda någon av webbtjänsterna på iCloud.com och har tvåstegsverifiering aktiverad får man en säkerhetskod som måste knappas in på webbsajten. På så vis skyddas ens konto inte bara av ett lösenord utan av en fysisk enhet som man bara själv har tillgång till.

Den stora fördelen är att illvilliga från utlandet inte bara kan få tag på ens lösenord – de måste även ha den fysiska telefonen tillhands, och det är givetvis helt omöjligt.

Find My Phone är den enda tjänsten som inte omfattas av tvåstegsverifiering när skyddet är aktiverat. Detta för att man trots en tappad telefonen givetvis måste kunna spåra den utan att stoppas av det extra skyddet.

För att aktivera det nya skyddet kan du besöka den här sidan och logga in som vanligt. Därefter ställer du in det extra skyddet och får därefter en fyrsiffrig kod till din telefon eller surfplatta varje gång du loggar in på iCloud.com.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.