Rykte: Sonos släpper egna röstassistenten Voice i juni

sonos soundbar logo jako janse van rensburg unsplash

Kända högtalartillverkaren Sonos kan släppa en egen röstassistent under sommaren 2022. Det avslöjer nya uppgifter till webbsajten 9to5mac som säger den kommer med en uppdatering till kompatibla högtalare.

Röstassistenten ska inte spara dina röstkommandon och all processering ska ske med en molntjänst. Det verkar alltså som att du måste ha en fungerande internetanslutning för att assistenten ska vara tillgänglig.

Lästips: Här är nya Sonos Beam – har stöd för Dolby Atmos

För att trigga assistenten framför en Sonos-högtalare så säger du bara ”Hej Sonos”.

Därefter kan du röststyra exempelvis uppspelningen av musik. Musiktjänsterna som stöds ska vara Sonos Radio, Apple Music, Amazon Music, Pandora och Deezer.

sonos ray lackt bild 2022 1
Sonos Ray har inga mikrofoner, därför är det inte troligt att soundbaren kan använda röstassistenten. Foto: Ktronix

Däremot finns inte Spotify eller YouTube Music med från start. Inte heller Tidal är inkluderad enligt de uppgifter som finns idag. Det är troligt att åtminstone Spotify och YouTube Music läggs till vid ett senare tillfälle.

Webbsajten The Verge säger att röstassistenten släpps den 1 juni. En uppdatering ska då släppas till alla högtalare som är kompatibla (det vill säga modeller med stöd hos Sonos och har inbyggda mikrofoner).

Det är sannolikt att Sonos presenteras röstassistenten på sitt evenemang den 25 maj. Då får vi sannolikt även se nya soundbaren Ray som vi skrivit om tidigare.


FAQ om Sonos röstassistent

När släpps röstassistenten?

Sonos kan presentera assistenten den 25 maj och släppa den till kompatibla högtalare den 1 juni.

Hur triggar jag röstassistenten?

Med kommandot ”Hej Sonos” enligt de uppgiftersom finns idag.

Vilka musiktjänster kan styras med Sonos röstassistent?

De tjänster vi känner till idag är Sonos Radio, Apple Music, Amazon Music, Pandora och Deezer.

Går det att röststyra Spotify?

Nej, Spotify stöds inte i skrivande stund.

Går det att röststyra YouTube Music?

Nej, inte heller YouTube Music stöds.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.