Amazon Alexa kan visa liveströmmar från Google Nest

amazon echo show gen 2

Amazon meddelar att du kan se videoströmmar från dina säkerhetskameror i Nest-serien via Echo Show och Fire TV.

Så länge du har den senaste versionen av alla mjukvaror, rätt säkerhetskameror från Google och lite tålamod så kan du röststyra videoströmmar.

Lästips: Allvarlig sårbarhet i Amazon Alexa – röstdata var öppen för hackare

För att komma igång så måste du skaffa en så kallad ”skill” för Amazon Alexa som Google har släppt. Den fungerar med följande kameror:

  • Nest Doorbell (Battery)
  • Nest Cam (Indoor, Outdoor Battery)
  • Nest Cam (Indoor Wired)
  • Nest Cam med Floodlight

När din skill är aktiverad så kan du röststyra visningen med följande kommando:

”Alexa, show the [doorbell or camera name]” on the Echo Show/Fire TV”

Voila, din Echo Show eller Fire TV visar nu videoströmmen från din kamera. Om du har en Nest Doorbell så kan du även initiera ett samtal via en Alexa-kompatibel högtalare.

google nest cam 2022
Du kan se en videoström från den här på din Echo Show eller Fire TV.

För att starta en konversation via din Nest Doorbell så säger du följande:

”Alexa, talk to the front door.”

Amazon säger att de planerar att släppa en uppdatering vid ett senare tillfälle som gör att Alexa kan berätta när någon står framför dina Nest-kameror.

Lästips: Se alla våra artiklar om Amazon här

Eftersom uppdateringen även ger stöd för rutiner så kan du exempelvis tända strålkastaren i en Nest Cam med Floodlight. Eller varför inte aktivera det smarta låset i ytterdörren?

För att komma igång så måste du ha Alexa-appen på din mobiltelefon. Sök efter ”Nest Skill”, ge behörigheterna som krävs och vilka kameror du vill inkludera. Och sen är det klart.

Läs mer om nyheten hos Engadget här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.