Razer Hammerhead – äkta trådlösa in-ear-lurar med låg latency

razer hammerhead headphones 2019

Razer Hammerhead är äkta trådlösa in-ear-hörlurar anpassade för gamers. De ansluts till datorn eller mobiltelefonen med Bluetooth och har minimal fördröjning för att kunna användas till film och spel.


Razer Hammerhead är knappast de mest åtråvärda in-ear-lurarna för de flesta. Tre timmars batteritid är i absolut underkant och prislappen på 1 200 kronor är ganska saftig jämfört med konkurrerande modeller.

Det som lockar är den ultralåga fördröjningen på 60 millisekunder. Långt under de 200-250 millisekunder som många trådlösa hörlurar ståtar med.

En fördröjning på 250 millisekunder ger en märkbar förskjutning av ljudet när man tittar på film, och i vissa fall i spel. 60 millisekunder däremot är för lite för att man ska uppleva att ljud och bild inte är i synk.

razer hammerhead girl 2019

För att möjliggöra den låga fördröjningen i Hammerhead-hörlurarna använder Razer sig av en speciellt optimerad Bluetooth-anslutning.


För att aktivera det speciella läget – som kallas Gaming Mode – så behövs en speciell mobilapp för att överhuvudtaget låsa upp funktionen. Därefter trycker man snabbt tre gånger på sidan av ena luren. Klart.

Enligt webbsajten The Verge är den tekniska implementationen inte hundraprocentig. Ibland fungerade den låga fördröjningen och ibland inte. Om Razer inte kan optimera implementationen kan användningen blir tämligen jobbig.

Razer Hammerhead är vattentåliga & har laddningsetui

Razer Hammerhead är vattentåliga med en IPX4-klassificering, precis som nyligen släppta Apple AirPods Pro. Däremot kan hörlurarna inte kallas vattentäta, så använd dem med försiktighet i exempelvis regnväder.

Med hörlurarna följer ett laddningsetui. Det kan ge hörlurarna fyra extra laddningar och det finns en USB-C-port för laddning.

razer hammerhead laddningsetui 2019

Med bara tre timmars batteritid i lurarna är laddningsetuit högst nödvändigt och det är pinsamt låg batteritid jämfört med vad många konkurrenter erbjuder. Totalt får du 12 timmars batteritid med etuit.

Nämnvärt är också att du inte kan justera volymen direkt på lurarna. Det måste du göra med hjälp av mobiltelefonen, vilket får sägas vara helt galet. Det är åtminstone möjligt att ändra låtar, svara på samtal och aktivera den förvalda röstassistenten om man vill utan mobiltelefonen.

Prislappen är 99 USD, eller cirka 1 200 kronor inklusive moms. Det är positivt att Razer aktivt försöker göra något åt fördröjningsproblemet som drabbar många Bluetooth-hörlurar, men här undrar vi om det inte är för många kompromisser so kommer i vägen för annars schyssta hörlurar.

Vad tror du om Razer Hammerhead? Skriv gärna en kommentar och berätta! Läs mer om produkten på den officiella webbsajten för Razer Hammerhead.