Rapporter: SMS försvinner med iPhone 12 och iPhone 12 Pro

apple iphone 12 2020

Textmeddelanden (SMS) och aviseringar om nya meddelanden visas inte korrekt på iPhone 12 och iPhone 12 Pro. Många användare rapporterar att de inte tar emot SMS på sina nya mobiltelefoner.

Det handlar primärt om textmeddelanden i gruppchatter och meddelanden från Android-telefoner, men det inte är säkerställt varför problemet uppstår.

Främst är det användare av nya iPhone 12 och iPhone 12 Pro som rapporterat om problematiken. Men även några med äldre modeller säger sig vara drabbade.

I vissa fall kommer meddelanden aldrig fram. För andra kommer alla meddelanden fram till mobiltelefonen, men det visas varken avisering eller en badge på SMS-appen om det.

Hur man ska lösa problemet med SMS och andra meddelanden som inte visas är inte helt färdigställt. Det går i vissa fall att återställa nätverksinställningar, i andra fall går det att ladda ner en speciell app.

Om du inte får några SMS på din iPhone efter att du uppdaterat till iOS 14 eller senare så kan du först prova att återställa nätverksinställningarna. Det är en riskfri åtgärd som inte tar bort några filer.

  1. Gå till Inställningar > Allmänt
  2. Välj Nollställ > Nollställ nätverk
  3. Skriv in din lösenkod

Acceptera att inställningarna återställs. Starta om din mobiltelefon. Svårare än så är det inte.

Det är möjligt att Apple måste uppdatera iOS med buggfixer eller att mobiloperatörerna gör något från sin sida. I så fall kan du inte gör mer än att vänta på att problemet ska lösa sig.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.