Qualcomm presenterar Snapdragon 855 med 3D Sonic Sensor

Qualcomm Snapdragon Logo

Qualcomm Snapdragon 855 är äntligen officiellt bekräftad. Den nya mobila processorn presenterades under Qualcomm Snapdragon Technology Summit i Maui tidigare i veckan, och de få uppgifter som finns pekar på en kraftigt förbättrad krets.

Qualcomm Snapdragon 855 är inte presenterad med alla detaljer. Däremot har tillverkaren valt att bekräfta en rad nyckelpunkter som är värda att se fram emot. En längre, mer detaljerad presentation är att vänta närmare inpå den faktiska lanseringen. Här är alla uppgifter som Qualcomm har avslöjat idag.

Det första är att Snapdragon 855 använder tillverkarens fjärde generations AI-motor. Den ska ha upp till tre gånger så hög prestanda som föregångaren för ännu snabbare behandling av viss data direkt i mobiltelefonen. Den ackompanjeras av Qualcomms första Computer Vision ISP som förbättrar datahanteringen av bilder och videor.

Snapdragon Elite Gaming är en annan teknik som introduceras. Det är en serie funktioner och lösningar som ska förbättra upplevelsen för gamers som spelar på sina telefoner. Exakt hur det fungerar och vad vi kan vänta oss återstår att se.

Qualcomm Snapdragon 855 får även stöd för 3D Sonic Sensor. Det är en fingeravtrycksläsare under skärmen som använder ultraljud istället för ljus för att läsa av fingeravtrycket. Enligt Qualcomm är deras teknik både mer tillförlitlig och säkrare än alternativen, men det återstår så klart att se.

Sen tidigare vet vi att Qualcomm strävade efter en tillverkningsprocess på 7 nanometer, ner från 10 nanometer som användes med föregångarna Snapdragon 845 och 835. Minskningen ökad effektiviteten med lägre strömförbrukning för ökad prestanda, och batteriförbrukningen minskar.

Utan siffror på hur bra prestandan är jämfört med Snapdragon 845 och konkurrenter som Apple A12 och Huawei Kirin 980 är det svårt att säga exakt hur stor uppgradering Snapdragon 855 är.

Vi uppdaterar texten med mer information när det dyker upp.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.