70 procent av alla iOS-enheter kör iOS 12

apple-iphone-xr

Apple meddelar att mer än 70 procent av alla aktiva iOS-enheter användare iOS 12 idag. Det är en rejäl ökning jämfört med iOS 11 som nådde 59 procent efter att ha varit på marknaden lika längre.

Intresset för iOS 12 har inte varit det bästa kort efter lanseringen, men på senare tid ökar siffran snabbt över antalet installationer. Tidigare i oktober nådde iOS 12 exempelvis bara 60 procent av alla enheter.

Notera att siffrorna kommer från Apple och därmed är officiella. Det är alltså inte beräknade siffror från Statista eller NetMarketShare. Och för tydlighetens skulle räknas bara enheter som ansluts till App Store, så det kan vara ett litet mörkerantal som inte räknas in.

En anledning till varför iOS 12 kan ha snabbare adoption på mobiltelefoner och surfplattor än iOS 11 är innehållet. Apple valde att fokusera på att optimera operativsystemet, att eliminera buggar och förbättra det som redan var bra.

Det lär vara tilltalande för många som avvaktat från iOS 11, inte minst nu efter att iOS 12.1 släpptes. En uppdatering med stöd för Group Facetime, dual SIM och eSIM. Samt en hel mängd nya emojis.

Har du väntat med att uppdatera din iPhone eller iPad till iOS 12 – och i så fall varför? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.