Prylarna som fungerar med Disney+

Disney

Vill du skaffa filmtjänsten Disney+ så gäller det att ha prylar hemma som faktiskt kan använda tjänsten. Och vi har listan som du måste ha koll på.


Vad är Disney+?

Disney+ är en filmtjänst som släpps den 12 november 2019 i länderna USA, Kanada och Nederländerna. Kort därefter släpps tjänsten även till Australien och Nya Zeeland.

Disney+ är – precis som namnet antyder – en filmtjänst släppt av Disney. Tjänsten huserar alla stora, tecknade Disney-filmerna samt en mängd filmer i både Star Wars- och Marvel-universumen.

Vilka prylar fungerar med Disney+?

Du kan inte kolla på Disney+ hur som helst. Initialt är det nio typer av enheter som kan strömma filmer från Disney+ – och tacksamt nog täcker de i princip alla typer av användare.

Här är prylarna som fungerar med Disney+ från start:


  • Apple TV
  • iPhone och iPad
  • Android-telefoner och surfplattor
  • Chromecast
  • Webbläsare på datorn
  • Playstation 4
  • Xbox One
  • Roku-enheter

Om man räknar in alla enheter som potentiellt kan använda Disney+ så är vi uppe i miljarder enheter. Så de flesta kommer inte ha några större problem att titta på tjänsten.

Nämnvärt är att Smart TV inte verkar finnas med från början, men vi räknar med att Disney samarbetar med de stora tillverkarna för att lansera appar även där.

Vad är skillnaden på Disney och Netflix?

Den stora skillnaden mellan Disney och Netflix är så klart innehållet.

Netflix har en stor fördel i ett mycket bredare utbud av både filmer och serier. Netflix köper in mycket från andra, men gör också egna populära filmer och serier. Bland annat Stranger Things och Daredevil.

Disney har i sin tur en stor fördel i de många populära franchises som företaget köpt på sig genom åren. Bland annat Star Wars och Marvel. För att inte tala om alla de tecknade Disney-filmerna som släppts.

När släpps Disney+ i Sverige?

Det är inte klart exakt när Disney+ släpps i Sverige. Det enda som man vet är att filmtjänsten ska nå Europa tidigt under 2020.

Prislappen börjar på 6.99 USD när tjänsten släpps i USA, vilket omräknat blir runt 65 kronor exklusive moms. Priset i Sverige återstår att se.