Prova nya Android Messages – Google öppnar testprogram

Android Messages Logo
Android Messages

Nu kan du testa helt nya Android Messages på din Android-telefon. Allt du behöver göra för att prova nya funktioner före alla andra är att anmäla dig till Googles testprogram.


Android Messages är Googles egna meddelande-app i Android för SMS och MMS.

Bland de kommande nyheterna till Android Messages finns hett omtalade stödet för RCS. Ett kommunikationsprotokoll som med tiden är tänkt att ersätta SMS och MMS.

RCS är i princip ett svar på super-populära meddelandetjänster som Facebook Messenger och WhatsApp. Till skillnad från dessa behövs ett brett stöd hos mobiloperatörerna för att fungera – något som gör att utrullningen av RCS begränsas rejält.

Du kan läsa mer om RCS och vad kommunikationsprotokollet kan göra för dig hos webbsajten Digital Trends.


Google har inte avslöjat vilka nyheter i övrigt som kan tänkas släppas till Messages-appen.

Om du vill delta i test-programmet kan du gå till Google Play i webbläsaren eller direkt i Play Store-appen på Android. Se bara till att vara inloggad på kontot du vill använda som beta-testare.

google app messages testprogram

Ångrar du dig kan du enkelt lämna test-programmet lika enkelt som du anmälde dig. Bara besök anmälningssidan och klicka på ”Lämna programmet”-knappen. Avinstallera därefter testversionen av Android Messages och installera den officiella, stabila versionen från Play Store som vanligt.

Tänk på att beta-versioner av appar kan innehålla buggar som ställer till det för dig. Så delta inte i test-programmet om du inte är helt säker på att du inte påverkas av detta vid normal användning.

  • Har du provat ”nya” Android Messages?
  • Använder du SMS eller MMS idag?

Skriv gärna en kommentar och berätta!