HTC U11+ har fått Android 9 – första stora uppdateringen på 21 månader!

HTC U11+
HTC U11+

TL;DR: HTC U11+ har äntligen fått en uppdatering med Android 9. Den nya mjukvaran väger in på hela 1,45 GB – så använd WiFi när du laddar ner OTA-uppdateringen till din telefon.

HTC U11+ är en mobiltelefon som släpptes mot slutet på 2017. Telefonen är en uppgraderad variant av HTC U11 med bättre hårdvara, men också samma Android-version, vilket är Android Oreo.


Och där har HTC U11+ också stannat de senaste 21 (!) månaderna. Frustrationen från användarna har varit stor när konkurrerande tillverkare släppt uppdatering efter uppdatering till sina telefoner.

Exempelvis har tungviktare som Huawei Mate 10 Pro, OnePlus 5T och Google Pixel 2 fått sina uppdateringar med Android 9 sedan länge. Även Samsung Galaxy Note 8, och LG V30 kör med Android 9.

Minst lika dåligt är att HTC U11+ och U11 knappat har fått några säkerhetsuppdateringar heller. Vilket gör att HTC-användarna är mer sårbara än många andra.

Android 9 släpptes till HTC U11+ i juli 2019

Med den första stora uppdateringen till HTC U11+ får telefonen en rejäl skjuts framåt.

Alla de stora och bra funktionerna som finns i Android 9 är tillgängliga. Bland annat Adaptive Battery Mode, BlinkFeed och en mängd gränssnittsändringar.

En del användare har även rapporterat förbättringar i prestandan; men det är inget som kommer att märkas i större utsträckning vid det dagliga användandet.

Om du inte har fått en avisering om att Android 9 finns till din HTC U11+ kan du kolla manuellt via inställningarna:

  1. Gå till Settings > System > About Phone
  2. Välj Software update > Klicka på knappen ”Check Now”

Om din telefon är redo för uppdateringen får du en avisering på skärmen om det.

Glöm inte att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer så inget går förlorat om något går fel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.