Animoji på Android? SwiftKey har lösningen

swiftkey animoji keyboard beta

Animoji är animerade AR-emojis som utvecklats av Apple och bara finns till iPhone och iPad. Tacksamt nog för de med Android-telefon finns liknande lösningar även där. En sådan är från SwiftKey.

SwiftKey är ett populärt tredjepartstangentbord som används på miljontals mobiltelefoner och surfplattor. Företaget ägs av Micrsoft och fungerar på såväl Android som iOS.


Med nya funktionen ”Puppets” ger SwiftKey Animoji-liknande AR-emojis även på Android. De har likheter med både Apples Animoji och Samsung AR Emoji, och den stora fördelen är att Puppets fungerar på många fler mobiltelefoner.

Allt som behövs är en mobiltelefon med Android, att SwiftKey finns installerad (beta-versionen i skrivande stund) och att telefonen har en frontkamera.

När du skapar dina Puppets rekommenderar SwiftKey att du sitter i ett rum med bra belysning. Endast en person kan vara framför kameran när du gör din Puppet och bäst resultat får du med nyare flaggskeppsmodeller.

Du kan spela in upp till 30 sekunder med video och ljud per tillfälle.

Enligt SwiftKey har tusentals fotografier och videor från frivilliga användare använts för att skapa den AI-teknik som behövs för Puppets. Bland annat för att identifiera när en person blinkar, ler eller öppnar munnen.

Till skillnad från Apple Animoji behövs ingen djupseende 3D-kamera. Det räcker med din vanliga frontkamera. Tyvärr betyder det också att Puppets inte är lika bra som Animoji. Det är ryckiga och spontana rörelser i animeringen, och ibland vill inte en puppet göra alls det man själv gör.

Med det sagt kan det vara roligt att testa. Har du testat själv? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.