Problem med Xbox Live – Microsoft undersöker vad som hänt

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Svarta bildskärmar och Xbox Live går inte att nå. Microsoft har stora problem som plågar användarna av företagets Xbox One-konsoler. Och problemen hindrar användarna från att spela – utan att det finns någon bra lösning.


  • Helt svart bildskärm – du kan inte fixa det från din sida
  • Det är inget fel på din spelkonsol
  • Microsoft undersöker vad som är fel
  • Xbox får stöd för DTS:X i spel

Enligt det officiella Twitter-kontot för Xbox-supporten så är det ett känt problem för Microsoft; både att spelkonsolerna visar en svart skärm och att Xbox Live ligger nere. Någon fix fanns inte vid skrivande tillfälle.

Brad Rossetti som är huvudansvarig för Xbox Insider-programmet kunde tillslut avslöja att de hittat roten till problemet med svarta bildskärmar. Enligt uppgift handlar det om en förändring som skett på Microsofts sida och att de tvingats återställa en rad justeringar som gjorts tidigare.

Statussida för Xbox Live visar när tjänsten är nere

Om du noterar att något inte fungerar med din Xbox är det första du ska göra att besöka denna sida. Där hittar du statusuppdateringar för Microsofts tjänster och lösningar. Om det är ett känt problem så kommer det att stå där vad som är fel, vad som påverkas och när en lösning kan släppas.

Du kan även få ett meddelande när en specifik tjänst är online igen efter att ha legat nere. Smart och praktiskt, eller hur?


Frågan är då – kan man spela på en Xbox helt utan Xbox Live? Både ja och nej. Det beror helt enkelt på vilket spel det är. Om det är beroende av en anslutning till Microsofts speltjänst, då är du helt ute i kylan. Men om det kan köras lokalt på din Xbox, då finns en chans.

Om du slutade spela mitt i ett spel som använder inloggning till Xbox Live kan du räkna med att bli utloggad. Har du köpt ditt spel från Xbox Store kommer du inte att kunna köra dem, eftersom du måste verifiera ditt ägandeskap av spelet som inloggad på ett konto.