Problem med Samsung Galaxy S10 – skärmen tänds i byxfickan

samsung galaxy s10 front

Samsung Galaxy S10 har ett problem med den inbyggda närhetssensorn. En bugg gör att sensorn aktiveras på ett sätt som väcker mobiltelefonen i byx- och jackfickor. Det gör att batteritiden markant försämras.

Närhetssensorns primära uppgift är att stänga av skärmen när du har ett aktivt samtal och lyfter telefonen mot örat. Detta för att du inte ska råka trycka på ikoner och inställningar under ett samtal. Men när närhetssensorn krånglar, ja då kan det bli knepigt.

Problemet som användare rapporterar uppstår när man aktiverat funktionen ”Tap to wake”. Vad den gör är att sätta på skärmen när den noterar beröring. Men istället för att bara reagera på fingrarna så noterar telefonen även beröring från tyget på insidan av en ficka.

Det gör att skärmen går igång automatiskt utan att du vet om det. Batteriet töms snabbare och om du inte har skärmlås igång är risken stor att sakar körs igång på telefonen av misstag. Och du kan inte fixa problemet med att minska nivån av känslighet eller inbyggda skyddet mot oavsiktlig beröring.

Samsung har ingen lösning idag

I skrivande stund finns ingen lösning på buggen. Åtminstone inte mer än att avaktivera funktionen ”Tap to wake” i inställningarna. Förhoppningsvis hittar Samsung en lösning och kan uppdatera mjukvaran för att lösa problemet. I skrivande stund finns inget som talar för det dock.

Samsung Galaxy S10-serien lanserades den 20 februari 2019 och har sedan dess inte haft några större kontroverser. Det kanske mest nämnvärda är att ansiktsupplåsning är löjligt enkelt att ta sig förbi. Allt som behövs är en utskrift av ett godkänt ansikte, eller ens en video med ansiktet vilket Unbox Therapy demonstrerar.

Men utöver det så verkar Samsung har en riktigt solid serie mobiltelefoner i Galaxy S10. Modellerna har bara funnits på marknaden i mindre än två månader, så det kan dyka upp framtida problem. Just nu verkar det riktigt bra dock vilket vi är mycket tacksamma för.

Använder du en Samsung Galaxy S10-telefon idag? Vad är dina intryck av den? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Läs mer via länkarna här under

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.