The Sims 4: Legacy Edition släpps sommaren 2019

the sims 4

The Sims 4 tappar stödet för 32-bitars operativsystem och en ny ”Legacy Edition” släpps sommaren 2019. Men det finns ingen vettig anledning för de flesta att köpa nya släppet. Här förklarar vi varför.

The Sims 4 fungerar idag med både 32-bitars och 64-bitars operativsystem. Den senare är vanligast på moderna datorer, men det finns fortfarande de med äldre hårdvara som biter sig fast med 32-bitars Windows. Om du är en av dessa samt spelar The Sims 4 – då bör du läsa detta.

Electronic Arts har bekräftat att The Sims 4 förlorar stödet för 32-bitars operativsystem under 2019. Den som vill fortsätta spela standardversionen av spelet måste uppgradera datorn med ett 64-bitars operativsystem senast under juni månad.

Om du inte kan uppgradera så har Electronic Arts en begränsad lösning att erbjuda. Nämligen The Sims 4: Legacy Edition med stöd för dina gamla sparfiler.

The Sims 4: Legacy Edition är designad för 32-bitars operativsystem och är en liten ljusglimt för de som inte vill gå över till 64-bitars. Spelet är i grunden samma som vanliga The Sims 4 och kan använda dina befintliga sparfiler. Men du får inga extra tilläggspack släppta efter 26 februari 2019 och inte ens några buggfixar är planerade.

Dessutom fungerar varken gallery, spelbanners och sociala integrationer. Så du riskerar att få en starkt begränsad upplevelse.

The Sims 4: Legacy Edition gäller både 32-bitars Windows och macOS-versioner utan Metal-stöd.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.