Problem med internetdelning i iOS 13 & iPadOS 13

personal hotspot internetdelning ios13 apple

Läckt dokument bekräftar att Apple känner till problemen med internetdelning för iPhone- och iPad-användare. Mobiloperatörer uppmanas slå av och på funktionen från sin sida för att temporärt lösa problemet.

Internetdelning i iOS 13 fungerar inte som det ska. Apple bekräftar att det finns problem med internetdelningen som påverkar användarna negativt. Tacksamt nog handlar det bara om en bugg i mjukvaran – och Apple arbetar på en lösning.

Bekräftelsen kommer i form av ett internet dokument från företaget som webbsajten MacRumors tagit del av. Ett dokument som pekar på att både iOS 13 och iPadOS 13 är påverkade.

Enligt uppgift har Apple kontaktat mobiloperatörer världen över med information om situationen. Operatörerna kan förvänta sig att användare kontaktar dem om internetdelning som antingen inte kan anslutas korrekt eller med återkommande avbrott.

Problemet med internetdelning kan lösas med en uppdatering

Det ska även finnas ospecificerad problematik för användare. Men vad nu det betyder är oklart idag.

Apple menar att det hela är ett problem som finns i mjukvaran iOS och iPadOS, och att det inte finns något underliggande hårdvaruproblem. Det bör göra det enklare att fixa via en vanlig uppdatering till operativsystemet.

Enligt Apple finns en tillfällig lösning i form av att mobiloperatörerna kan slå av och på internetdelningen från sitt håll.

Vi vet att användare med så gamla versioner som iOS 13.1.2 är påverkade av problematiken. Det är oklart om iOS 13.4 eller iPadOS 13.4 löser mjukvarufelet, men det står i alla fall inget i ändringsloggen till de versionerna idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.