Problem med högtalaren i iPhone 12 – Apple förlänger reparationsprogram

iPhone
Frederik Lipfert, Unsplash

Om du upplever att din iPhone 12 har problem med den främre högtalaren så kan Apple reparera mobiltelefonen kostnadsfritt. Men det gäller att din telefon omfattas av ett specifikt problem som bara ett fåtal exemplar drabbats av.

Reparationsprogrammet gäller specifik för modellerna iPhone 12 och iPhone 12 Pro. Det initiala reparationsprogrammet startade redan i augusti 2021, men på grund av fortsatta problem för användarna så förlängs programmet ytterligare.

Lästips
Vad kostar det att laga skärmen på iPhone 12 och iPhone 12 Pro? Här är priset

Problemet som uppstår är att en komponent, en så kallad mottagare, slutar fungera. Du upplever problemet i samtal där den andra parten inte hörs ur högtalaren på framsidan.

Enheterna som omfattas av reparationsprogrammet har tillverkats mellan oktober 2020 och april 2021.

Apple menar att det bara är ”en väldigt liten procentandel” av de sålda enheterna som drabbats.

Om du har en iPhone 12 mini eller iPhone 12 Pro Max så omfattas de inte av reparationsprogrammet. Om högtalaren slutar att fungera så kan du fortfarande nyttja garantin alternativt reklamationsrätten för at få problemet löst.

Notera att problem med högtalaren som inte omfattas av programmet, vilket även gäller egen åverkan (exempelvis att du har tappat mobiltelefonen i marken), kan resultera i en ordentlig reparationskostnad.

Lästips
Är iPhone 12-serien vattentät / vattentålig?

Så får du din iPhone 12 / iPhone 12 Pro reparerad av Apple

Det finns tre sätt att komma i kontakt med Apple för en reparation:

  1. Hitta en auktoriserad Apple-serviceparter via Apples webbsajt
  2. Besök en Apple Store-butik för att boka en reparationstid
  3. Kontakta Apple-supporten via deras webbsajt

Alternativt kan du kontakta återförsäljaren som sålde din mobiltelefon för vidare kontakt den vägen.

Läs mer om Apples reparationsprogram på den officiella supportsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.