Portabel luftrenare för bilen – Panasonic Nanoe X Air Purifier

Panasonic Nanoe X Air Purifier

Panasonic har lanserat en portabel luftrenare för bilen. Luftrenaren heter Nanoe X Air Purifier och kan i det närmaste beskrivas som en liten kaffetermos, men istället för att innehålla kaffe så suger den in luft som renas och sedan sprids i bilen.

Du plancerar Nanoe X Air Purifier i bilens mugghållare och aktiverar den. Sen sköter den lilla prylen sig helt själv. Ungefär två timmar behöver den för att rena all luft i en normalstor bilkupé. Det räcker alltså inte att köra fem minuter till ICA och tillbaka.

Lästips: IKEA Uppåtvind är en liten och portabel luftrenare

Nämnvärt är att luftrenaren faktiskt är en luftrenare. Den försöker inte bara dölja dålig luft genom att sprida doftämnen likt en wunderbaum. Istället används ett ämne som heter hydroxylradikal som är likt ett rengöringsmedel på molekylnivå.

Panasonic Nanoe X Air Purifier
Luftrenaren gömmer sig i design som liknar en kaffetermos.

Nanoe X Air Purifier är inte helt ljudlös. Den har en maximal ljudnivå på 36 decibel enligt Panasonic. Tillräckligt för att höras, för lite för att vara alltför störande. För att driva luftrenaren måste du ha tillgång till en ledig USB-port i bilen eller en annan strömkälla, exempelvis en portabelt batteri.

Lästips: IKEA lanserar smarta luftrenaren Starkvind – golvmodell & inbyggd i bord

Huruvida Nanoe X Air Purifier är effektiv eller inte återstår att se. Panasonic har certifierat sin rengörande pryl med California Air Resource Board (CARB), så någonstans borde den åtminstone göra ett hyggligt jobb vill vi mena.

I skrivande stund saknas både prisinformation och släppdatum. Mer information följer när Panasonic släpper ytterligare detaljer.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.