Pokémon Go & Ingress slutar fungera på Android 4.4 ”KitKat”

Pokemon Go Groudon

Pokémon Go och Ingress kan inte längre användas på mobiltelefoner med Android 4.4 ”KitKat”. Det betyder att alla med en äldre mobiltelefon som kör KitKat måste sluta spela – eller byta mobil.

Utvecklaren Niantic meddelade via Twitter att alla mobiltelefoner med KitKat inte längre kan köra Pokémon Go eller Ingress efter den 1 juli 2019.

Android users: Ingress and Pokémon GO will be discontinuing support for Android 4 KitKat after July 1, 2019. We encourage you to update their operating systems to Android 5 or above for uninterrupted access to Ingress and Pokémon GO. See in-game help for more information.

Niantic Support (@NianticHelp) June 17, 2019

Har du en mobiltelefon med KitKat är det läge att uppgradera med en nyare, kraftfullare mobiltelefon. Och det behöver inte bli någon dyr uppgradering.

För runt 3 000 kronor får du en utmärkt Motorola Moto G7 Plus som är ruskigt bra för sina kronor. Är priset för högt kan du kolla på en Motorola Moto G7 Play för halva priset – fortfarande en bra mobiltelefon för lite pengar.

Få mobiltelefoner använder Android 4.4 ”KitKat”

Android 4.4 ”KitKat” är en gammal Android-version som används på ett försvinnande litet antal mobiltelefoner idag. Enligt Distribution dashboard som har officiella siffror över användning, så finns Android 4.4 endast på 7 procent av världens Android-telefoner.

Sannolikheten att du är drabbad är alltså väldigt liten; och skulle du ha en mobiltelefon med KitKat så är den så utdaterad att mjukvaran är direkt farlig om mobiltelefonen används mot internet. Anledningen? Google uppdaterar inte så gamla Android-versioner längre vilket gör dem sårbara för buggar och sårbarheter.

Gör både dig själv en tjänst och uppgradera din mobiltelefon så fort du bara kan. Det gör dig säkrare och du får en generellt bättre upplevelse.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.