Podd-appen Overcast är släppt i ny version – här är allt nytt i v2020.1

overcast app logo 2019

Podappen Overcast har uppdaterats med nya funktioner och optimeringar. Den nya versionen 2020.1 bjuder på en rad förbättringar som finns att använda idag. Här är allt nytt i Overcast 2020.1.


Vad är nytt i Overcast 2020.1?

  • Stöd för AirPlay 2
  • Stöd för att hoppa över intro/outro med X-sekunder
  • Återställt stöd för iOS 12
  • Stjärnmärk och dela fungerar nu i privata flöden
  • Nya funktionen Voice Boost 2

Vad är AirPlay 2?

AirPlay 2 är andra generationens trådlösa strömning av bild ohc ljud från en iPhone eller iPad till en mottagare som spelare upp detta. Exempelvis en hemmabioanläggning, en HomePod eller en mobilhögtalare. Med ett knapptryck kan du – förutsatt att du har AirPlay 2-prylar hemma – växla mellan din mobila enhet och en större högtalare i hemmet.

Vad är Voice Boost 2?

Voice Boost 2 är en vidareutveckling av Voice Boost som normaliserar ljudnivån på dina poddar. Vad det betyder är i princip att alla poddar du lyssnar på bearbetas av algoritmer i Overcast för att få exakt samma ljudnivå med hjälp av dynamisk komprimering och EQ i appen. Målet är att öka kvaliteten på poddar som inte är professionellt skapade och som kan vara svåra att höra ordentligt i dåliga ljudförhållanden.

Utvecklaren av Overcast har en utmärkt genomgång av Voice Boost 2 och hur tekniken fungerar här.

Var kan jag hämta Overcast till min telefon?

Overcast är en iOS-specifik app som bara fungerar på iPhone, iPad och Apple Watch. Åtminstone i skrivande stund. Du hittar den på Apple App Store här. Appen är kostnadsfri att använda, men du får se lite reklam då och då för att utvecklaren ska få ersättning för sitt arbete med Overcast.