Pocophone F1 kan få en uppdatering med Android 10 tidigt under 2020

Android Logo 950 x 500

Pocophone F1 är en fantastisk mobiltelefon. Bra prislapp, grym hårdvara och regelbundna uppdateringar. Och även om modellen släpptes under 2018 så är den ett superbra köp – inte minst då Android 10 lurar precis runt hörnan.

  • Källkoden till kärnan i Android för Xiaomis mobiltelefoner är släppt
  • Indikation på att uppdateringen är på gång
  • Oklart exakt när Android 10 släpps för Pocophone F1
  • Lästips: Pocophone F2 kan släppas under 2020

Pocophone F1 har uppdaterats regelbundet under både 2018 och 2019. Under året som har gått har modellen bland annat fått ett “Game Turbo”-läge som lär vara uppskattat av gamers, och förbättrad videoinspelning i 4K/60fps.

Många tillverkare slutar släppa stora uppdateringar bara året efter att deras telefoner har släppts. Men Pocophone verkar inte ge upp om sin superpopulära mobiltelefon, åtminstone inte riktigt än.

Enligt uppgift kommer Android 10 att släppas till modellen tidigt under 2020. Detta efter att ha fått en uppdatering med MIUI 11 med Android 9.0 “Pie” tidigare i oktober 2019.

Många användare börjar ventilera sin frustration över att det tar så lång tid att bli klar med Android 10 för mobiltelefonen. Moderbolaget Xiaomi, som står bakom Pocophone-varumärket, har flera gånger bedyrat att de arbetar på en uppdatering med Android 10 till Pocophone F1 – och snart kan en lansering vara på gång.

Ett tillägg på webbsajten Mi OpenSource GitHhub indikerar att Android 10 för Pocophone F1 är nära ett färdigställande.

Generellt kan sägas att publicering av programkod för kärnan till Android för mobiltelefoner är en skarp indikation på att utvecklingen är i ett sista skede. Och du kan själv hitta koden samt rätt referenser till Pocophone F1 här och här.

Om du har en Pocophone F1 och väntar på Android 10 så finns inget annat att göra än väntan. Men håll ut, det närmar sig med storsteg, och hoppet från Android 9 till 10 är inte överväldigande.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.