Plejmo lägger ner – stängs den 1 juli 2019

plejmo frontsida

Svenska filmtjänsten Plejmo stänger dörrarna och lägger ner tjänsten den 1 juli 2019. Alla befintliga kunder kan flytta till tjänsten Blockbuster – eller får se sig om efter andra filmtjänster.


Plejmo öppnade sina portar under 2015 och har sedan dess erbjudit mängder av filmer i upp till 1080p-kvalitet. Sajten ägs av svenska Magine och har varit officiellt tillgänglig i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Filmtjänsten är ett resultat av Magines förvärv av Film2Homes konkursbo. Exakt hur många användare som Plejmo haft genom åren är oklart, men en sak är svidande klar.

Under sina snart fyra år på marknaden har Plejmo lyckats bränna igenom 1,5 miljarder kronor.

Och resultatet idag är att tjänsten inte längre kan vara kvar; konkurrensen från filmjättarna är för stor. Istället får grunden till Plejmo fungera som en teknisk lösning som Magine kan sälja vidare till andra aktörer för strömmad film.


Namnet på den tekniska lösningen är kort och enkelt ”Magine Pro”.

Om du har ett konto på Plejmo och har filmtitlar i ditt bibliotek så har du ett val att göra. Antingen bryr du dig inte och låter allt bränna inne, eller så flyttar du allt till danska TDC-ägda tjänsten Blockbuster.

En tjänst som är liknande Plejmo och som med ett kampanjavtal ger dig en rad fördelar som Plejmo-kund. Du kan läsa mer om vad avtalet innefattar här.