Playstation VR2 släpps tidigt under 2023

Playstation VR 2
Bild: Sony

Sony har äntligen bekräftat när nya generationens Playstation VR släpps. Tyvärr kommer inte VR-headsetet under 2022 som många hoppats på, men åtminstone tidigt under 2023 om vi ska tro Sony.

Exakt när under 2023 återstår att se. Att säga ”tidigt under 2023” är fortfarande väldigt brett och sträcker sig över flera månader. Och någon prislapp har vi inte än, så även den biten kan sätta grus i mångas planer för ett köp.

Lästips
Bilder på Playstation VR2 (officiella bilder & detaljer)

Sett till de officiella specifikationerna så är Playstation VR2 en riktig monstermaskin jämfört med första generationens modell. Redan från start ska det finnas ett 20-tal spel som är optimerade och designade för VR-headsetet.

Samtidigt som det dröjer med lanseringen av Playstation VR2 så fortsätter Meta att dominera marknaden Oculus Quest-serien (ja, vi vet att namnet är bytt till Meta Quest, men ändå…).

Tidigare i augusti rapporterade vi att Mark Zuckerberg bekräftat en närstående lansering av en ny Quest-modell redan i oktober. Det ger Meta minst två månaders försprång med sitt nya VR-headset.

Samtidigt är det sannolikt inte ett större problem för Sony eftersom Playstation VR2 inte fungerar fristående. De enda intresserade kommer att ha ett Playstation 5, vilket betyder att konkurrensen inte är lika stor mellan de båda företagen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.