Netflix lägger ner Resident Evil – blir bara första säsongen

resident evil netflix 2022

Förhoppningarna var skyhöga inför premiären av nya Resident Evil-serien. Tyvärr levde serien inte upp till förväningarna och kritiken lät inte vänta på sig – och nu meddelar Netflix att det inte blir en andra säsong.

Resident Evil släpptes på Netflix i mitten av juli. Serien är en fristående spinoff från spelserien och filmerna med samma namn. Under åtta avsnitt får vi följa de båda döttrarna till Albert Weskers när de bor i New Raccoon City.

https://www.youtube.com/watch?v=uIdjcDTc9Vk

Precis som man kan förvänta sig av en Resident Evil-serien så går allt åt skogen för döttrarna, Albert Wesker och precis alla andra som är med i serien. Oturligt nog för döttrarna och tittarna så tar de så många konstiga och dumma beslut i serien att det inte kan gå mer än åt ett håll.

Kritikerna var inte nöjda. Tittarna på Netflix var absolut inte nöjda. Och fansen som först tog emot nyheten om serien med försiktiga hurrarop är nog de som är absolut minst nöjda.

Åtta avsnitt var nog för Netflix som alltså inte förlänger serien och vi är nog väldigt glada för det. Med det sagt så är Netflix inte färdig med att släppa filmer och serier med skräcktema. The Sandman hamnar inte riktigt i den kategorin, men serien har fått ett positivt mottagande och är klart värd att nämnas. Speciellt om du läst boken eller serietidningen som serien bygger på.

Via Deadline

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.